UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запоріжці дихали промисловим "коктейлем" із сірковуглецю, фенолу, сірководню і пилу

Упродовж тижня -  з 3 по 9 лютого - в Запоріжжі неодноразово фіксувалося перевищення граничнодопустимих концентрацій шкідливих речовин у повітрі

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Так, максимальні перевищення граничнодопустимих концентрацій були зафіксовані у Заводському районі, на вулиці Зразковій 3 лютого. Вміст фенолу тут перевищив граничну норму в 1,6 рази, сірковуглецю - в 1,43, сірководню - в 1,05, пилу - в 1,18.

А у Вознесенівському районі, на вулиці Гагаріна, 6 лютого, фенолу у повітрі було в1,38 рази більше за граничну норму, сірководню - в 1,06, сірковуглецю - в 1,43.

Нагадаємо, сірковуглець отруйний. При отруєнні виникають головний біль, запаморочення, судоми, втрата свідомості. Фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme