UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінницький художник Леонтій Гринюк презентував ретроспективу портретів

Нещодавно художник започаткував серію портретів відомих історичних осіб та діячів культури і мистецтва рідного краю

Вінницький художник Леонтій Гринюк презе…

Півсотні портретів, виконаних у різних техніках впродовж всього свого довгого творчого життя, презентував на персональній виставці заслужений діяч мистецтв України з 1999 р., член Національної спілки художників України від 1985 року, живописець, графік, художник декоративно-прикладного мистецтва Леонтій Назарович Гринюк. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Живописець, якому нещодавно виповнилось 67 років, народився у селі Матейків Барського району Вінницької області. Однією з найстаріших робіт на виставці, що триватиме до 27 лютого у виставковій залі Вінницької організації Національної спілки художників України, є академічна постановка тоді ще студента відомої Грековки (Одеського художнього училища ім. Грекова), виконана у 1971 році. Ще дві роботи демонструють успіхи студента Львівського інституту декоративно-прикладного мистецтва Леонтія Гринюка. Портрети однокурсників, колег і друзів, численні образи дружини, заслуженої художниці України Крістіни Жілінскайте, дочки, батька, матері, діда, автопортрети за різні роки дозволяють побачити, як змінювалась манера майстра. Портретна композиція "Весна" (1974 р.), виконана в декоративній стилістиці, означила подальший спосіб творчого мислення митця.

Нещодавно художник започаткував серію портретів відомих історичних осіб і діячів культури і мистецтва, пов'язаних з Вінницьким краєм. На виставці є портрети письменників Антолія Подолинного, Василя Кобця, Івана Волошенюка, а також портрет-парсуна історичної особи – барського старости (1540-1552 рр.) Бернарда Претвича. Художник обіцяє продовження серії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme