У Дніпрі СБУ "прикрила" конвертцентр з обігом понад півмільярда гривень

СБУ та прокуратура припинили діяльність конвертаційного центру з обігом у 600 мільйонів гривень

У Дніпрі СБУ "прикрила" конвертцентр з о…

Про це повідомляє прес-служба СБУ України, передає Depo.Дніпро.

Конвертцентр здійснював схему, за якою більше ніж 45 приватних підприємств з різних регіонів України перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, для конвертації у готівку. Також надавав послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету і незаконного формування податкового кредиту.

Упродовж 2016 року зловмисники перевели у готівку понад 600 мільйонів гривень. Співробітники СБУ затримали кур'єра "конверту" біля одного з банків міста із 140 тисячами гривень готівки.

Під час обшуків у житлових, офісних приміщеннях та автомобілях ділків правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій. На банківські рахунки, що використовувалися конвертаційним центром, накладено арешт, заблоковано понад 6,2 мільйона гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до фінансової оборудки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme