Півтора десятка вінничан привезли з АТО туберкульоз

У 2016 році в області зареєстроване зростання захворюваності туберкульозу

Півтора десятка вінничан привезли з АТО…

За минулий рік у Вінницькій області зросла захворюваність на туберкульоз серед учасників АТО – з 7 у 2015 році до 14 у 2016 році. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації, передає кореспондент Depo.Вінниця

Побільшало хворих на туберкульоз серед дітей до 17 років. Так у 2016 році виявлено 17 випадків, а у 2015 році таких випадків було 15.

"Зростання відбулося за рахунок вперше діагностованого туберкульозу позалегенавих форм: кістково-суглобовий, очей, периферичних лімвовузлів", - повідомили у департаменті.

За попередніми даними, смертність від туберкульозу та його наслідків склала 7,5 одиниць на 100 тис. населеня.

"За рахунок пізнього виявлення туберкульозу на рівні первиної ланки зросла питома вага померлих до року спостереження від моменту виявлення та початку лікування - з 20,0% до 24, 1%. Найгірші показники смертності у Барському, Гайсинському, Іллінецькому, Калинівському, Козятинському, Літинському, Погребищенському,Тульчинському, Чечельницькому та Шаргородському районах – від 28,6 до 75%", - повідомили у департаменті.

Водночас за минулий рік мережа тубстаціонарів скоротилася з п'яти до двох профільних медзакладів. Зокрема Могилів-Подільська обласна туберкульозна лікарня реорганізована в санаторій для дорослих, а Барська та Крижопільська взагалі ліквідовані. Припинив діяльність і Тиманівський санаторій як такий, що не відповідав санітарним нормам.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme