У березні центральне управління Адміністрації морських портів перенесуть з Одеси до Києва

АМПУ вважає, що розміщення адміністрації в Одесі забезпечує оптимальну ефективність функціонування підприємства по значній низці причин

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Інтефакс", перенесення центрального управління держпідприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) з Одеси до Києва буде здійснено до 1 березня 2017 року, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"За реформи АМПУ до кінця лютого буде бачення, до 1 березня вони повернуться до Києва фізично. Ми виходимо з того, що всі технічно підрозділи, які працюють в портах, повинні залишатися на місці, а адміністративний апарат АМПУ повинен бути істотно скорочений і переміщений в Київ. Роботи тут більш ніж вистачає ", - сказав він в ході зустрічі з журналістами в Києві в середу ввечері.

Омелян також повідомив про посилення команди нового глави адміністрації. "Я хочу, щоб у Райвіс Вецкаганса була сильна команда, і ми спільно відпрацювали всю логіку морської реформи до кінця. Плюс ми залучили сильних фахівців з Канади, Нідерландів і Сполучених Штатів, тому я вважаю, що з такою командою можна зробити результат. Коли він в Одесі, це неефективно, він просто мотається між Одесою і Києвом ", - констатував міністр.

Раніше глава Мінінфраструктури вже заявляв, що адмінперсонал АМПУ і його зарплати будуть скорочені, а центральний офіс перенесений до Києва.

Тим часом АМПУ заявила, що не бачить доцільності в перенесенні її центрального управління з Одеси до Києва. "Неодноразово на ім'я міністра прямували відповіді і пропозиції по розміщенню ДП" АМПУ "за адресою головного представництва в Одесі. На жаль, зворотний зв'язок не було встановлено", - відзначала адміністрація.

АМПУ вважає, що розміщення адміністрації в Одесі забезпечує оптимальну ефективність функціонування підприємства по значній низці причин.

Так, АМПУ відзначала, що більше 80% основних фондів підприємства розташовані в Одеському та суміжних регіонах; апарат управління ДП був сформований переважно з кращих працівників портів та інших підприємств галузі, які проживають в Одеському та інших регіонах; в морських портах, розташованих в Одеському регіоні, переробляється більше 60% вантажів, а з урахуванням сусідніх регіонів - більше 85% вантажів від загального обсягу

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme