У Бабиному Яру створять меморіальний центр

У Києві розпочалося перше засідання експертів Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", який планують відкрити у 2021 році, до 80-х роковин трагедії

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Урядовий кур'єр".

За задумом експертної групи, до якої ввійшли наковці, дослідники Голокосту з різних країн, меморіал має стати "унікальним простором, який сприятиме міжнародному діалогу та злагоді, платформою для дискусій з питань толерантності, справедливості та поваги" до інших культур.

До складу групи увійшли головний равин України Яков Дов Блайх, лідер рок-гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, екс-президент Польщі Александер Квасьнєвський, колишній міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер, відомий радянський дисидент та ізраїльський політик Натан Щаранський, інші.

За результатами зустрічей експертів зі США, Нідерландів, Ізраїлю та України буде створено наукову раду, яка розробить концепцію проекту, плануватиме дослідницькі програми, а згодом супроводжуватиме архітектурний конкурс на спорудження меморіалу.

На думку західних науковців, центр у Бабиному Яру має бути присвячений лише загиблим євреям, оскільки саме розстріли євреїв фашистами були наймасовішими.

Водночас українські науковці переконані, що меморіальний центр має вшановувати пам'ять людей усіх національностей і соціальних груп, розстріляних у Бабиному Яру.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme