Сумські "Борці за радянську владу" житимуть у Путивлі

Пам'ятник передали на баланс КУ "Державний історико-культурний заповідник в Путивлі" 

Сумські "Борці за радянську владу" житим…

На останній сесії сумської міськради було розглянуто звернення від КУ "Державний історико-культурний заповідник в Путивлі" з проханням безкоштовно передати їм на баланс пам'ятний знак "Борцям за радянську владу", розповідає Depo.Суми.

Пам'ятник являє собою високий постамент з трьома бронзовими бюстами - робітника, червоноармійця і дівчини. Він був встановлений в 1977 році до 60-річчя Жовтня на місці поховання жертв денікінського терору.

А демонтували пам'ятник в березні минулого року, коли на сумському Центральному кладовищі почали споруджувати меморіал "Героям Слава" - в пам'ять про сумчан, які загинули в зоні АТО.

Натомість "Борців" передали на зберігання КП "Спецкомбінат", щоб пізніше встановити на подібному похованні на Тімірязєвському кладовищі.

Проте на сесії міськради мер Олександр Лисенко пояснив: "У заповіднику Путивля є ділянка, куди вони зараз звозять пам'ятники тоталітарного режиму".

У підсумку депутатський корпус віддав 27 голосів за передачу "Борців" в Путивль, пише Ваш Шанс.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Путивлі створюють майданчик для монументального мистецтва пострадянського періоду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme