Колишня поплічниця Безлера розповіла, як він вкрав 196 млн грн у мешканців Горлівки

Колишня поплічниця екс-коменданта Горлівки від "ДНР" Ігоря Безлера (позивний Біс) Альона Романова розповіла, як він вкрав у мешканців міста 196 млн грн

Колишня поплічниця Безлера розповіла, як…

Романова у соцмережі також розповіла про інших поплічників Безлера, які вкрали в нього більшу частину цих грошей, передає Depo.Донбас.

"Безлер вкрав 196 млн грн, зароблених горлівчанам. З цієї суми, йому його подільники передали 187 тис. грн. Гроші повинні були йому привезти в кінці листопада, початку грудня 2014 року. Безлер був розлючений "кидаловом" своїх і дав наказ обнулити "злодіїв-зрадників", - написала вона.

За словами Романової, в кінці грудня частина цінностей була вивезена з Горлівки, через КПП "Успенка".

"У січні 2015 року, я вже не пам'ятаю точну дату (друга половина січня), Безлер домовляється зі своїми дружками, а саме з Хмарою (виконавець) вивезти йому на "Успенку" 5 нових віджатих машин вартість яких становила від 0 тис. - 300 тис. Машини супроводжував "Луч", який і був затриманий на території вже РФ, КПП "Успенка" безпосередньо ФСБ РФ. Машини, цінності з знищеної горлівської церкви, гроші, зброя - все це було конфісковано на кордоні. Але операція з вивезення віджатого була зірвана. ФСБ сиділа на хвості і прослуховувала телефони всіх співучасників цієї "операції", - написала Романова.

Вона зазначила, що "всі ці договорняки відбувалися в моїй присутності, у пансіонаті "Іскра", Піщане".

"17 або 16 січня, 2015 року, теж не пам'ятаю, Безлер подзвонив мені на моб, після чого я звернулася в поліцію Сімферополя із заявою про погрози по телефону. Безлер отримував відкат з бізнесменів Горлівки щомісяця. У прямому сенсі - ОПГ.
У листопаді - грудні 2014 року почалися вбивства ополченців, тобто всередині колишньої команди Безлера. У той період, Болик хотів взяти все керівництво на себе, про що мені особисто по телефону заявляв. Так ось саме в той період почалися вбивства тих, хто висловлював своє опір", - стверджує Романова

Вона заявила, що згодом від Безлера пішла атака на її групу, "яка раніше інформаційно і фінансово підтримувала Безлера, причому з його згоди". Група до листопада 2014 називалася "Безлер Інфо". Після погроз, Безлер почав заперечувати свої прямі зв'язки з нашої групи, хоча в інтернеті і в нашому фото альбомі купа спільних фото, відео та звітів.

"Я змушена була звернутися особисто до Наталі Поклонскої (екс-прокурор окупованого Криму) 17 квітня 2015 року та дати письмові свідчення щодо Безлера і його шісток, які виконували брудні брехливі замовлення проти групи Новоросія ІНФО. З огляду на всі обставини, була проведена проверка.. Мене і мою групу більше ніхто не чіпав, претензій до мене ніхто не мав. Все фінзвіти групи були ретельно вивчені прокуратурою Криму", - додала вона.

Як відомо, Безлер в 2014-му році був ватажком бойовиків, які контролювали Горлівку. "Біс" став відомий розстрілами українських військових, а також тортурами по відношенню до цивільного населення. Нині він живе в окупованому Криму.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme