Аби знизити ризик пожеж, на Полтавщині створять спеціальні підрозділи пожежної охорони

В будівлях центрів безпеки планується розташування не тільки підрозділу пожежної охорони, а й "швидкої" та національної поліції

Аби знизити ризик пожеж, на Полтавщині с…

Кабмін затвердив стратегію державної служби надзвичайних ситуацій. Згідно неї за пожежну безпеку в об'єднаних територіальних громадах відповідатиме місцева влада, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Першими на Полтавщині новостворені служби запрацюють у Шишацькій та Білоцерківській громадах. Тут планують створити місцеву пожежну охорону, де працюватиме від 11-ти до 18-ти осіб та добровільні пожежні команди.

У відділі цивільного захисту населення провели розрахунок найбільш вигідного розташування підрозділів місцевої пожежної охорони, з урахуванням радіусу реагування, радіусу виїзду до 20 км. Така відстань допоможе швидко відреагувати на будь-яку подію та уникнути небажаних наслідків, знизити ризик пожеж та смертей.

Окрім цього, будівлі центрів безпеки в таких громадах будуть універсальні. Планується розташування не тільки пожежного підрозділу, а також "швидкої" та поліції.

Пілотний проект пожежних частин, що реалізують в Білоцерківській та Шишацькій громадах, підтримує Фонд регіонального розвитку. За його рахунок придбають нові пожежні машини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme