За три місяці Сумщина має стати "безбар'єрною"

Жоден об'єкт в області не буде вводитися в експлуатацію без пандуса

За три місяці Сумщина має стати "безбар&…

Під час засідання колегії облдержадміністрації була обговорена проблематика людей з особливими потребами, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу сумської ОДА.

Всі відповідальні структури та керівники на місцях у визначений термін мають провести ретельне обстеження об'єктів соціальної сфери, медицини, освіти, культури тощо та перевірити стан пристосування установ і приміщень до потреб людей з особливими фізичними можливостями. Зокрема на вирішення питань доступності людей з інвалідністю до об'єктів житла, соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури області місцева влада має тримісячний термін.

Жоден об'єкт на Сумщині не може бути введеним в експлуатацію без наявності пандуса, що обов'язково має відповідати всім будівельним нормам. Конкурси на здійснення перевезень, зокрема в громадському транспорті, також проводитимуться з додатковою вимогою наявності маршрутів для людей з особливими потребами.

У своїй доповіді тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олег Кривцов наголосив на необхідності зробити роботу комітетів доступності більш ефективною, а не формально підходити до своїх обов'язків. Окрім того вирішення проблеми доступності залежить від підвищенні рівня дисципліни і відповідальності проектних організацій та будівельників під час відповідних робіт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme