У Києві пройде засідання Клубу альтернативної енергетики

9 лютого 2017 року відбудеться третє традиційне засідання учасників Клубу Альтернативної Енергетики

На цей раз тема заходу торкнеться всіх зацікавлених в підключенні до мережі об'єктів генерації електроенергії з відновлюваних джерел. Спікером на бізнес-сніданку виступить т.в.о. директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Багато хто, напевно, чув про перше в історії відкрите засідання "Укренерго", де було презентовано план заходів щодо стимулювання "зеленої" генерації перед ключовими гравцями ринку альтернативної енергетики в Україні. План, що включає в себе спрощення підключення до мереж "Укренерго" за принципом введення "єдиного" вікна, створення карти з докладною інформацією про електромережі компанії, включаючи додаток "зелений"калькулятор для приблизного розрахунку вартості підключення до мереж, до речі карта почне свою роботу з 1 квітня поточного року.

Також компанія "Укренерго"озвучила свою ініціативу, що стосується перегляду складання договорів підключення на законодавчому рівні і обмежити термін її дії до 2 років з подальшим переглядом і можливістю продовження до 5 років. Така позиція "Укренерго"обумовлена ​​невиконанням деякими інвесторами виданих технічних умов, а саме зупинка проектів на невизначений термін, що, безсумнівно, заважає іншим бажаючим підключитися до мережі.

Останнім пунктом плану стало питання розробки програми прогнозування для розрахунків обсягу генерації електроенергії з відновлюваних джерел з огляду на відповідальність виробників за небаланси. Цей план може коригуватися і доповнюватися, компанія готова до діалогу з підприємцями та громадськими організаціями, готова вислухати їх ініціативи розвитку і знайти спільний компроміс для виконання взятих нашою державою міжнародних обов'язків до 2020 року збільшити частку ринку ВДЕ до 11%.

Дізнатися про всі ініціативи більш детально, почути відповіді на питання, що цікавлять Ви зможете на нашому бізнес-сніданку Клубу Альтернативної Енергетики, які збирають цільову аудиторію, серед якої власники, керівники та топ-менеджери компаній, що діють у сфері відновлювальної енергетики. Бізнес-сніданки проводяться в рамках підготовки до "Тижня альтернативної енергетики в Україні", що відбудеться 13-16 березня 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme