UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Під Харковом за корупцію притягнули селищного голову

У Харківській області суд оштрафував селищного голову Введенки за невжиття заходів щодо протидії корупції

Під Харковом за корупцію притягнули сели…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Чугуївського райсуду Харківської області від 24 січня.

Суд розглядав адміністративний матеріал Управління захисту економіки на 38-річну голову Введенської селищної ради Чугуївського району за ч.1 ст. 172-9 КУпАП (невжиття заходів щодо протидії корупції).

Суд встановив, що до 1 квітня 2016 року усі депутати Введенської селищної ради були зобов'язанні надати до селищної ради декларацію за 2015 рік, а голова селищної ради як відповідальна посадова особа була зобов'язана запобігати та виявляти факти корупції у діях депутатів та працівників селищної ради.

Однак під час перевірки правоохоронці виявили, що два депутати селищної ради подали декларації за 2015 рік з порушенням встановлених строків – майже на три тижні пізніше.

Голова селищної ради притягнула одного з цих депутатів – касира селищної ради – до дисциплінарної відповідальності. Другого депутата вона не притягнула до відповідальності. Однак вона не вжила заходів та не повідомила відповідні органи про те, що депутати не здали вчасно декларації.

У суді чиновниця свою вину визнала та попросила звільнити від адміністративної відповідальності за малозначністю правопорушення.

Однак суд визнав жінку винною у скоєні адміністративного корупційного правопорушення передбаченого ч.1 ст.172-9 КУпАП та призначити їй стягнення у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 125 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що в сумі складає 2125 грн.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові суд закрив адміністративне провадження за корупційне адміністративне правопорушення за відсутністю складу злочину стосовно депутата Харківської міськради від фракції "За Харків, за Відродження" Володимира Зінченка, який під час сесії проголосував за виділення своєму заводу 2,5 га землі в Харкові.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme