UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині перша тергромада розробила Стратегію розвитку

Почаївська об'єднана територіальна громада першою в області розробила і затвердила Стратегію розвитку на 10 років

 

На Тернопільщині перша тергромада розроб…

Почаївська об'єднана територіальна громада першою на Тернопіллі спромогляся розробити і затвердити Стратегію розвитку на 2017-2027 роки, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Децентралізацію влади".

Документ передбачає переорієнтування місцевої політики на охорону та ощадливе використання місцевих природних ресурсів, впровадження кластерної моделі розвитку місцевої економіки, сприяння росту зайнятості населення в формі віддалених робочих місць.

"Ці економічні пріоритети для нас життєво важливі. Покладаємо, зокрема, великі надії на сфери туризму та рекреації. Сподіваємося, що запропонована ініціатива зі сприяння росту зайнятості населення в формі віддалених робочих місць допоможе втримати в громаді молодих людей," – ділиться планами голова Почаївської об'єднаної територіальної громади Василь Бойко.

Стратегію розробляла робоча група, до якої входили люди із життєвим і професійним досвідом.

Почаївська міськрада прийняла й рішення про запровадження конкурсу проектів "Бюджет громадських ініціатив".

"Бюджет складатиме близько 70 тисяч гривень і передбачає кілька проектів. Під час їх розробки буде визначено, в яких напрямках громада найбільше потребує розвитку. І тут дуже важливо, щоб населення самоорганізувалося," – зазначає Василь Бойко.

Почаївська ОТГ, щоб розширити межі громади і ощадно використовувати ресурси, розробляє також генеральний план. Це дозволить систематизувати й узаконити використання земель, дасть можливість розвивати інвестиційні проекти.

Стратегія ж передбачає 4 основні цілі. Серед пріоритетних - створення Агенції розвитку та план перепідготовки службовців апарату міськради для управління громадою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme