UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чому запоріжці готові допомогти навіть тим авдіївцям, що кликали Путіна: ТОП-6 причин

Запорізькі волонтери отримали нагороди за гуманітарний "прорив" в Авдіївку та розповіли, що не ділять авдіївців на наших і не наших

Чому запоріжці готові допомогти навіть т…

З волонтерами спілкувався кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Організаторів та учасники першої запорізької гуманітарної місії до Авдіївки, що вніч проти 2 лютого прорвалися в місто та потрапили під артобстріл, сьогодні нагородили грамотами ЗОДА. Волонтери зізналися, що пережили справжній жах, бо війну бачили вперше. Утім, від своєї благодійної діяльності жодний відрікатися не збирається. Допомагати готові всім, постраждалим від дій російського агресора, незважаючи на їхні погляди.

Директор Департаменту соцзахисту ЗОДА Ігор Мещан:

"Коли потрапили під артобстріл, пролетів перший снаряд – треба пережити цей звук, цей шок. Уже потім, коли пройшов цей стрес, зрозуміли, що ми будемо й надалі допомагати нашим співвітчизникам, возити гуманітарку – це наша країна, наша територія і ми будемо її відбудовувати. Можливо, нам й дійсно через все це треба було пройти, щоб більше любити свою країну".

Водій Віктор Рубинштейн:

"Я вважаю, що у них зараз трудне становище, аніж у нас, тут, вони потребують допомоги. Гріх відмовити".

Водій Віктор Грищишен:

"Людям допомагати треба. Там нічого ж не працювало, ні світла не було, нічого. Ну, страх та жах. Їхав, бо розумів, хай я нічого не зароблю, але хоч комусь допоможу. Я вам ще так скажу, кожному в душу не заглянеш. Я з багатьма там розмовляв. Як на мене, більшість з них нашу сторону приймають, а не Путіна. Обстріли – це страшно. На собі відчув. Страшно за людей, хто там живе. Стариків шкода, ось і все, людям нікуди діватись".

Директор "Юг Агрос" Тетяна Бакута:

"Треба допомагати. А як по-другому? Ніхто не знає, в якій опиниться ситуації. Може й ми в такій ситуації будемо, і також потребуватимемо допомоги. Ми всі українці. Треба допомагати своїм співвітчизникам. Ми першим гумвантажем передавали памперси, теплий одяг для дітей та дорослих, овочі тощо. Зібрали тонни продуктів. Зверталися до всіх своїх партнерів, ніхто не відмовився. Зараз знову збирали, готуємо до відправки чергову гуманітарку".

Волонтер Червоного Хреста Андрій Торін:

"Я не можу відповідати за вчинки інших людей, зокрема, тих, хто кликав на Донбас Путіна. Я відповідаю за свої дії. Тобто, я вважаю, що треба допомагати всім, хто живе на території України. Ми, як Червоний Хрест, зобов'язані це робити. У нас нейтралітет у цьому плані. Допомагаємо всім, хто потребує допомоги".

Волонтер Червоного Хреста Ірина Губиш:

"Це наші люди, це наші співвітчизники, ми мусимо їм допомагати. Просто, багато людей не можуть виїхати звідти, тому що, приміром, мають хворих, дуже старих батьків. Є люди, що просто не можуть виїхати, бо не дозволяють статки. Люди не хочуть кидати свою малу Батьківщину і свій дім. Приміром, я і моя сім'я, коли почалася війна, ми боялись їхати. Я уже два роки не була вдома. Біля донецького аеропорту живу. Коли обстрілювали Авдіївку, обстріляли і наш район. І там також дуже велике руйнування. Я хочу сказати тим, хто залишився на нашій малій Батьківщині: ми вас любимо і чекаємо зустрічі з рідними, Україна вас ніколи не кине напризволяще! Ми - завжди разом з вами, переживаємо, нам так само болить за вас і те, що зараз відбувається на сході Донбасу".

Нагадаємо, запорізькі волонтери потрапили під обстріл в Авдіївці 2 лютого. Загалом Запорізька область відправила в постраждале від обстрілів донбаське місто три гуманітарних каравани.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme