Прокуратура зловила сумських комунальників на закупівлі "не того" бульдозера

Правоохоронці стверджують, що закупівля сумським комунальним підприємством здійснювалася не прозоро

Про це пише Depo.Суми.

З метою захисту державних інтересів у сфері публічних закупівель прокуратурою області пред'явлено позов до комунального підприємства "Сумижилкомсервіс" Сумської міської ради, ТОВ "ВКК "Альянсремтрактор" про визнання недійсними рішення конкурсних торгів, договору про державну закупівлю та стягнення до місцевого бюджету м. Суми 1,7 млн грн.

Так, у квітні-липні минулого року вказане комунальне підприємство здійснило державну закупівлю бульдозера для складування твердих побутових відходів, який мав бути лише визначеної марки, новим, не раніше 2015 року випуску, у заводському виконанні.

Разом з тим, як встановлено прокуратурою області, умови конкурсної документації є дискримінаційними, обмежують конкуренцію та, взагалі, не могли бути виконані потенційними учасниками, оскільки за даними виробника, виробництво таких бульдозерів припинено ще в 2002 році.

Більше того, відхиливши більш економічно вигідні пропозиції учасників (на суми 846 тис. грн та 1295 тис. грн) з тих підстав, що запропоновані ними бульдозери не є новими, у заводському виконанні, замовник, всупереч принципу недискримінації, уклав договір державної закупівлі з підприємством-переможцем торгів щодо поставки бульдозера вартістю 1699 тис. грн, який, очевидно, не міг бути новим. Крім цього, замовником допущено інші порушення вимог законодавства про здійснення державних закупівель, які, на думку прокурора, свідчать про недійсність результатів відкритих торгів та укладеного за їх результатами договору, а, отже, наявні підстави для стягнення на користь місцевого бюджету коштів сплачених за придбання бульдозера.

Як повідомив прокурор відділу прокуратури Сумської області Максим Васянович, ухвалою господарського суду Сумської області від 27.01.2017 провадження у цій справі відкрито, на цей час її розгляд триває.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme