В Конотопі перекладають на попередників провину за "бюджетний дерибан"

В місті триває скандал з розкраданням коштів у сфері ЖКГ

В Конотопі перекладають на попередників…

Речник мера Конотопа Артема Семеніхіна Марина Божок заявила, що претензії, які прокуратура має до чиновників міськради стосовно розкрадання бюджетних коштів, стосуються можновладців, призначених ще до обрання мером Артема Семеніхіна, інформує Depo.Суми.

"До слова, прокуратура підозрює посадовців управління ЖКГ Конотопської міської ради, котрі були призначені ще попередніми мерами та депутатами. На той час дане управління очолював Ян Петрович Примак, який став першим чиновником, котрого Артем Юрійович звільнив із займаної посади, мотивуючи своє рішення відсутністю довіри до цієї персони, а також підозрами у вчиненні корупційних діянь", - написала речник на своїй Facebook-стороінці під грифом "офіційно".

Нагадаємо, вчора, 5 лютого, стало відомо, що Подільський райсуд столиці видав санкцію на перевірку управління житлово-комунального господарства Конотопської міськради.

Приводом для відкриття кримінального провадження стала інформація uоловного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України, про те, що службові особи двj[ фірм у змові зі службовими особами Управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради Сумської області упродовж 2015-2016 рр. привласнили понад 5 млн. грн. бюджетних коштів. Таку фінансову махінацію, йдеться в документі, провели під час добудови незавершеного об'єкту під пологовий будинок з діагностичним центром та дитячу поліклініку в Конотопі.

Слідчі встановили, що у 2015 році управлінням ЖКГ Конотопської міськради провело відкриті торги щодо добудови незавершеного об'єкту під пологовий будинок з діагностичним центром та дитячу поліклініку в Конотопі. Однак чиновники провели конкурс на закупівлю одного предмета, а фактично закупили зовсім інший. До того ж в ухвалі йдеться, що конотопські комунальники закупили акушерські ліжка та парові стерилізатори по завищеним цінах, а деякі інші об'єкти закупили взагалі поза конкурсними торгами.

Тож Подільський районний суду м. Києва своєю ухвалою від 30 січня надав тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення в Управлінні ЖКГ Конотопської міськради прокурору Київської місцевої прокуратури, іншим прокурорам у провадженні, а також за їх дорученням співробітникам ГУ КЗЕ СБУ (Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ України) та УСБУ в Сумській області. А саме до тендерної документації та документації про укладання управлінням ЖКГ Конотопської міськради Сумської області договору на проведення робіт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme