UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чеченця хочуть судити за "Коран в туалеті"

Прокуратура Чечні ініціювала кримінальне переслідування відеоблогера Іллі Давидова, відомого під псевдонімом Медісон, за його ролик про Коран

Чеченця хочуть судити за "Коран в туалет…

Прокуратура знайшла датоване 2012 роком відео виступу в стендап-клубі, в якому Медісон розповідає, як пішов читати Коран в туалет, передає Depo.Кубань із посиланням на "ЮГА".

"Виступаючи перед публікою, Давидов іронізує над Кораном і в завершенні свого виступу вказує, що це Біблія", - заявили в прокуратурі.

У січні 2017 року відеозапис "Жарт про Коран" з'явився в мусульманському телеграм-каналі "Вимагай знання", після чого Медісону почали надходити погрози і образи. Незабаром він покинув Росію.

Згідно психолінгвістичного дослідження, в записі "є дії і висловлювання, спрямовані на приниження людини і групи осіб за ознаками ставлення до релігії".

Прокуратура республіки підготувала заяву до суду про визнання відеоматеріалу екстремістським і направила матеріали для вирішення питання про відкриття кримінального переслідування Давидова за статтею "Дії, спрямовані на приниження гідності людини або групи осіб за ознаками ставлення до релігії, зроблені привселюдно".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme