Конотоп "дозріває" до подорожчання транспорту

Виконком, ймовірно, перегляне тарифи на проїзд

Конотопський виконком ймовірно буде переглядати тарифи на проїзд у міському транспорті у зв'язку з подорожчанням пального, зростанням заробітної плати та інших складових Depo.Суми.

Про це повідомила начальник управління економіки Конотопської міської ради Людмила Гапєєва.

За словами посадовиці, розрахунки у 5-6 грн за поїздку в автобусі, які у грудні подавали в міську раду перевізники, не були економічно обґрунтованими через ряд недоліків відповідно до чинного законодавства.

На минулому засіданні у виконкому не було підстав розглядати розрахункові матеріали, оскільки перевізники працюють за тимчасовими договорами. Проте, каже Людмила Гапєєва, тарифи ймовірно переглянуть, але в рамках чинного законодавства та з економічним обґрунтуванням, зазначає ТопКонотоп.

Нагадаємо, 21 січня конотопські перевізники призупинили рух автобусів на міських маршрутах, вимагаючи підвищення тарифу до 5 гривень. Міська влада не погодилася з вимогою підприємців та розробила план на випадок зупинки автобусів.

23 січня під стінами міської ради відбувся мітинг, на який одночасно прийшли прихильники та противники підвищення вартості проїзду в автобусах. Після мітингу деякі перевізники погодилися працювати за тарифом 2.5 гривні.

На сесії міської ради, яка відбулась 26 січня, депутати проголосували за створення комунального автопарку і модернізацію трамваїв. Було анонсовано, що транспортну мережу Конотопа чекають глобальні зміни, а вартість проїзду залишиться на старому рівні — 3 гривні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme