Нацвідбір Євробачення-2017: За кого вболівати у першому півфіналі, і де скандал

Сьогодні о 19.00 стартують півфінали національного відбору на Євробачення. На глядачів чекає різножанрова музика, азарт і, скоріше за все, скандали

Нацвідбір Євробачення-2017:  За кого вбо…

1. SKAI

Цей гурт відносять до класики українського року, адже на сцені хлопці вже 15 років і встигли знайти цілий натовп шанувальників. До конкурсу хлопці транслітерували назву латиною і записали у Чикаго англомовну композицію All My Love For You. Текст до пісні написали американський співак-композитор Джон Хілл і продюсер Слава Макаркін.

В Києві ж дозаписали симфонічний оркестр, який приєднується наприкінці композиції. Загалом же працювали над піснею майже 50 музикантів.

Інтерв'ю з вокалістом гурту Олегом Собчуком читайте тут.

2. Рома Веремейчик и группа LUMIERE

Інді-рок-гурт Lumiere пробив дорогу на велику сцену через вокал-шоу - вокаліст колективу Роман Веремейчик взяв участь у X-Factor. Втім, проект на сольну кар'єру не проміняв і повернувся в колектив.

Як пишуть самі музиканти, пісня Make It Real, з якою вони з'являться на сцені Євробачення, кардинально відрізняється від традиційного репертуару групи.

"Це життєстверджуючий трек, який закликає твердо і рішуче йти до своєї мети, не забуваючи про головні цінності життя", - зазначається в анотації до треку.

3. Monochromea

Інді-рок-гурт Monochromea називають одним з музичних проривів минулого року, адже він встигнув заявити про себе, випустити дебютний альбом і навіть отримати нагороду The Akademia Music Awards в Лос-Анжелесі.

Причому все це - всього за шість місяців.

Заради проекту вокалістка гурту Христина Хром'як пішла з роботи викладача музичної школи, а продюсер Максим Даценко розпрощався з високою посадою у сфері IT.

Гурт продовжує радувати якісний саундом і асоціативно-філософською лірикою.

У півфіналі нацвідбору Monochromea виступить з композицією Blue Bird.

Інтерв'ю з Христиною і Максимом читайте тут.


4. Laliko

Співачка Лалі Ергемлідзе (Laliko) засвітилася у проекті "Пающие трусы", а згодом подалася на 5-й сезон "Голосу країни". Наразі дівчина розвиває власний проект Laliko, для якого сама пише пісні. Як заявляє співачка, її композиції – у відносно новому для українців жанрі електро-свінг.

На конкурсі дівчина з'явиться з композицією Sugar Whisper.

5. Сальто Назад

Гурт "Сальто назад" грає життєствердну суміш електроніки, реггі, фанку та хіп-хопу. З'явився він у 2011 році, але заново заявив про себе у 2016, повернувшись в ефіри вже з україномовною творчістю.

Після для Євробачення "О, Мамо" теж україномовна.

"Це нагадування самому собі про те, що не потрібно забувати про важливість сімейних стосунків", - зазначають музиканти.


6. MamaRika

MamaRika - нова інкарнація співачки Еріки. Співачка оголосила, що пішла від продюсера, йому ж залишила псевдонім і репертуар.

"Я повністю обнуляюся, відпускаю на волю себе і своє творче бачення, щоб вже скоро представити слухачеві те, що є для мене найважливішим - мою музику. Вона буде інший, в ній виразніше будуть простежуватися коріння фанку, соулу та хіп-хопу", - прокоментувала зірка у соцмережі.

І якщо перші пісні під новим псевдонімом і справді зазвучали яскравіше, композиція We are one, з якою співачка виступить в півфіналі нацвідбору, видається відкатом до старого, більш попового звучання. Так, думки на YouTube розділилися: у коментарях деякі нахвалюють улюбленицю, а деякі пишуть, що можна було б обрати більш виразну композицію.


7. TAYANNA

Заради конкурсу Тетяна Решетняк взяла сценічне ім'я TAYANNA, а Макс Барських переклав її композицію "Я тебе люблю" англійською.

Пошановувачам поп-музики прізвище Решетняк відоме з часу участі співачки у гурті "Гарячий шоколад". Втім, згодом вона залишила колектив і народила дитину. Заново заявила про себе в ефірі "Голосу країни-5", а минулого року випустила новий альбом "Портреты".

Хоча на YouTube у композиції TAYANNA вистачає компліментів, оригінальності виконавиці явно бракує. Це саме той "формат", якому бувають так раді програмні директори радіостанцій і який вже занудив слухачів.

Крім того, судячи з минулого року, навколо імені виконавиці, у разі її успіху в першому півфіналі, може спалахнути скандал. Адже ані Алан Бадоєв, який займається проектом, ані сама виконавиця не цурається робити кар'єру на Росії.

Два місяці тому дівчина виступала на дні народження російського телеканалу ru_tv і цього факту особливо не приховує.

"Вчора з @max_barskih привітали @ru_tv з Днем Народження", - написала тоді артистка в Instagram, додавши фото.


8. Арсен Мірзоян

Співак став відомим завдяки "Голосу країни", наразі ж більшість видань пише про роман Мірзояна з іншою учасницею, Тонею Матвієнко, ніж про, власне, його музичні здобутки.

Втім, співак намагається щось робити. Наприклад, не так давно представив програму "Мій Висоцький", хоч і в невеличкому київському закладі Caribbean Club.

Бажання взяти участь у Євробаченні коментує не надто багатослівно: мовляв, вирішив, та й усе.

На конкурсі заспіває пісню "Джеральдіна" - заримований лист Чарлі Чапліна до своєї доньки.

"Одного дня я натрапив на лист Чапліна, - розповідає Мірзоян. - Він був адресований його доньці. Мені, як батьку доньки, теж знайомі ці відчуття: сини - чоловіки в майбутньому, і вони зможуть самі за себе постояти, а принцесі потрібен вірний лицар. Мені вистачило пару годин, я стисло заримував лист Чарлі - так з'явилась пісня "Джеральдіна".

Інтерв'ю з Мірзояном читайте тут

Нагадаємо, прямі ефіри нацвідбору Євробачення транслюються паралельно на СТБ та Першому, а зйомки проходять у столичному ДК КПІ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme