У Полтаві ще одна історична будівля стала державною власністю

Пам'ятка архітектури національного значення у складі Ансамблю круглої площі міста (будинок генерал-губернатора 1810 року) повернута у власність держави

У Полтаві ще одна історична будівля стал…

На виконання Харківського апеляційного господарського суду державним реєстратором виконавчого комітету Полтавської міської ради внесено відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та зареєстровано право власності за державою на історичну будівлю в центрі Полтави, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу прокуратури Полтавщини.

Таким чином, за позовом органів прокуратури Полтавської області, який вона відстоювала у двох судових інстанціях, пам'ятка архітектури національного значення у складі Ансамблю круглої площі міста (будинок генерал-губернатора 1810 року) повернута у власність держави.

Позовна заява була пред'явлена прокуратурою в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до Полтавської обласної ради професійних спілок про визнання права власності держави на окремо розташовану адміністративну триповерхову будівлю по вул. Соборності, 37.

Ця адміністративна будівля, загальна площа якої більше 2 000 кв. метрів та вартість понад 30 млн. гривень, перебувала на балансі Полтавської обласної ради професійних спілок, однак правових підстав для користування та розпорядження зазначеним майном у профспілки не було.

"Верховною Радою України майно підприємств, установ та організацій колишнього СРСР, серед якого і майно професійних спілок, визначено державною власністю. Окрім цього, в Полтавському бюро технічної інвентаризації будинок перебував на обліку як безхазяйне нерухоме майно", - заявила начальник відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Ольга Пальонна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme