UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поліція зможе оперативно перевіряти справжність страхових полісів водіїв

Полісмени матимуть доступ до баз даних страхових компаній

Поліція зможе оперативно перевіряти спра…

Завдяки доступу до баз даних страхових агентств прямо з планшета поліцейські швидко та ефективно проводитимуть перевірку страхового полісу, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу Нацполіції. Таким чином, виявлятимуть підробки або з'ясовуватимуть чи водій взагалі має поліс.

Як зазначив заступник голови Нацполіції, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, низка страхових компаній, які надають свої послуги без ліцензії, користуються не завжди ідеальною роботою служб контролю і видають незаконні страхові поліси.

Він дав завдання підлеглим найближчим часом організувати зустрічі за участі спеціалістів та юристів. На цих зустрічах необхідно переглянути нормативну базу і технічні можливості для налаштування якнайшвидшого доступу поліцейських до баз даних страхових компаній. Чиновник вважає, що поліції необхідно надати доступ до баз страхових об'єднань, особливо коли йдеться про впровадження електронного полісу, до якого йде Україна.

Робота патрульних має бути швидкою та ефективною. Тому разом із безпосереднім доступом до серверу з базами даних, під час перевірки водія або його автомобіля, має відбуватися і "підв'язка" інформації про страховий поліс, строк його дії тощо.

Нацполіція звернулась до страховиків із проханням надавати поліцейським інформацію щодо ДТП, оформлених за європротоколами, тобто без участі поліцейських. Така інформація потрібна правоохоронцям для аналітики та подальшої профілактики скоєння ДТП.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme