Пияцтво, міжусобиці, мародерство: Миколаївець розповів, чому втік з "ДНР"

Чоловік поїхав "служити" до незаконного збройного формування, проте, за його словами, не побачив там воїнської дисципліни

Пияцтво, міжусобиці, мародерство: Микола…

Екс-бойовик "ДНР" з позивним "Змій" розповів, чому він пішов з лав терористичної організації. Він повернувся до Миколаєва за програмою СБУ "На тебе чекають вдома". Про це йдеться на сайті СБУ, повідомляє Depo.Миколаїв.

Житель Миколаєва у 2014 році добровільно поїхав до Донецьку, до вступив до лав бандугрупувань. За інформацією прокуратури це - "Оплот" у складі терористичної "ДНР".

Проте чоловік розповідає, що служив у незаконному збройному формуванні "Схід". Йому там дали військову форму, він проходив наряди в карауалах: "В караулах нам давали зброю - автомат Калашнікова. Під час несення служби я перебував на території військової частини у Донецьку. за час перебування у "Сході" я бачив, що ніякої воїнської дисципліни там по факту немає. Постійні пияцтва, міжусобиці, доходило до мародерства та іншого безчинства", - розповів екс-бойовик.

За його словами, йому все це набридло, він відмовився від "служби" та покинув територію Донецької області. СБУ зазначає, що побоюючись кримінального переслідування з боку української влади, він певний час переховувався у Росії. "Дізнавшись зі ЗМІ про програму "На тебе чекають вдома" колишній учасник НЗФ вирішив нею скористатися та повернутися до Миколаєва. Слідчі СБУ була не виявили у діях колишнього бойовика складу тяжкого та особливо тяжкого злочину", - повідомили у спецслужбі.

Також зазначається, що 2 лютого Центральний райсуд Миколаєва звільнив його від кримінальної відповідальності. Після цього чоловік звернувся до колишніх "колег" із закликом скласти зброю та повертатись до мирного життя.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme