UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині агровиробник незаконно користувався землями вартістю 5 млн. грн

На Хмельниччині припинили незаконне користування більше 150 гектарами землі вартістю понад 5 млн грн

На Хмельниччині агровиробник незаконно к…

Значні земельні площі вартістю 5 мільйонів гривень вилучені з незаконного користування на Хмельниччині, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області за позовною заявою Хмельницької місцевої прокуратури добровільно розірвано договір, на підставі якого незаконно використовувалась земельна ділянка державної власності.

Підставою для пред'явлення позову стало виявлення факту неправомірної передачі великої площі земель, які перебувають у постійному користуванні державного сільгосппідприємства, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, комерційному суб'єкту. Встановлено, що в квітні 2014 року сільгосппідприємство та фермерське господарство уклалидоговір виробництва сільськогосподарської продукції.

Відповідно до умов зазначеного правочину, державне підприємство передало приватному агровиробнику у користування 150 гектарів землі. Проте, зміст цієї угоди суперечить нормам чинного законодавства, оскільки по своїй суті є договором оренди землі. Плата за землю, передбачена спірною угодою, була нижчою, ніж встановлена на законодавчому рівні. Тому, держава недоотримала значні кошти за її використання.

Крім того, ці землі, які призначені для проведення наукових досліджень з метою розвитку аграрного сектору держави, фактично використовувались суб'єктами господарювання з метою отримання прибутку. Відтак, під час розгляду справи в суді договірні зобов'язання припинили, а земельна ділянка вартістю більше 5 мільйонів гривень має бути звільнена незаконним користувачем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme