UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Директор облавтодору: 80% техніки вінницьких дорожників – раритет, який потрібно давно списати

Цього року на українські дороги обіцяють виділити всю суму коштів, отриманих від акцизного збору

Директор облавтодору: 80% техніки вінниц…

У боротьбі із наслідками зими дорожники Вінниччини застосовують більшість техніки, яка перейшла їм ще у спадок від Радянського Союзу .За словами директора ДП "Вінницький облавтодор" Ігоря Шаповала, на сьогодні майже 80% техніки – застарілі машини, інформує кореспондент Depo.Вінниця.

"Остання поставка була в 2011 році – п'ять одиниць. У нас працює техніка з 1976, 1978, 1980 років. Найбільше потребуємо піскорозкидувачів – як мінімум 62 одиниці, до 50 навантажувачів, 30-40 грейдерів", - каже Ігор Шаповал.

Цього року з державного бюджету на техніку для зимового утримання доріг виділено 250 мільйонів гривень. За словами керівника ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Артема Гриненка, який сьогодні проінспектував дороги області та райавтодори, кошти між областями будуть ділити за кількістю доріг державного значення.

"Попередньо, нам передбачено 250 млн грн для всієї держави на закупівлю техніки. Але прем'єр-міністр виділив у цьому році ще 500 млн грн. Тобто взагалі має бути 750 млн грн на рік. Перші 250 млн грн ми хочемо розподілити між областями пропорційно до протяжності кілометрів державних доріг. Тому що ця техніка буде працювати на дорогах державного значення ", − зауважив Гриненко.

Із 250 мільйонів Вінниччині може "перепасти" три-чотири одиниці техніки, і це при тому, що Вінницька область після Харківської посідає друге місце в Україні за кількість кілометрів доріг державного значення. Окремим регіонам дістанеться ще менше – по одній одиниці техніки.

"Один піскорозкидувач коштує 3,5 мільйона. 250 мільйонів гривень - це 70 одиниць техніки на 25 облавтодорів. Тому за ці кошти одні отримають 3-4 одиниці техніки, інші – дві або навіть одну, " - зазначив Шаповал.

До речі, за словами Артема Гриненка, цього року на українські дороги буде спрямована вся сума, отримана від акцизного збору.

"За нашими попередніми підрахунками, з акцизу акумулюється 35-40 мільярдів гривень. Цього року нам додали додатково 15 мільярдів. Якщо ми їх отримаємо, то можна говорити, що весь акциз в цьому році піде на дороги. А взагалі по державному дорожному фонді в 18 році 50% від акцизу піде на дороги, в 2019 – 75% , і в 2020 – 100% від всього акцизу піде на дороги", - розповів Гриненко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme