Під Харковом упіймали крадія-рецидивіста, який обчистив 11 дач

Харківські поліцейські за скоєння 11 крадіжок правоохоронці затримали 34-річного жителя села Цупівка

Як повідомили Depo.Харків у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області, зловмисник вночі проникав у дачні двори селищ Прудянка, Слатине, села Шаповалівка, пошкоджував вікна і через них проникав у будинки.

З заявами про крадіжки особистого майна з дач до працівників Дергачівського відділу поліції з кінця минулого року звернулись четверо жителів Харкова та сім жителів району, серед яких троє - пенсіонери. Громадяни розповіли, що у них викрали гроші, вироби з золота, побутову техніку, електроінструменти.

За кожним повідомленням правоохоронці виїжджали на місце події, проводили слідчо-оперативні дії. Працівникам Дергачівського ВП вдалося встановити особу зловмисника і його місцезнаходження. Виявилось, що чоловік вже двічі відбував покарання за аналогічні злочини. Останнім часом проживав у Харкові, ніде не працював, а їздив у район з метою скоєння заздалегідь спланованих крадіжок майна. Він обирав дачні будинки, у яких довгий час не з'являлись господарі. З осель забирав коштовні речі та інше майно, яке можна було швидко винести.

Поліцейські вилучили у чоловіка частину речових доказів, місцезнаходження інших встановлюється.

Під час слідства з'ясувалось, що три крадіжки рецидивіст скоїв разом з двома поплічниками, особисті дані та місце проживання яких зараз з'ясовують оперативники.

Слідчими Дергачівського відділу поліції відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Слідство триває, перевіряється інформація щодо причетності зловмисника до скоєння інших крадіжок з домоволодінь на території Дергачівського району та Харківської області.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme