Медичні бунти на Вінниччині виникли через поспіх влади

На думку представника міністерства, критична ситуація на Вінниччині склалася через брак повноцінної роз'яснювальної роботи перед початком формування госпітальних округів

Медичні бунти на Вінниччині виникли чере…

Масові акції проти створення госпітальних округів і перепрофілювання лікарень відбувалися лише на Вінниччині. Про це під час прес-конференції у Вінниці повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, передає кореспондент Depo.Вінниця.

На думку представника міністерства, критична ситуація на Вінниччині виникла через брак повноцінної роз'яснювальної роботи перед початком формування госпітальних округів. Запитання на тему створення госпітальних округів виникали у лікарів і в пацієнтів у різних областях. Але на масові акції протесту виходили тільки жителі Вінниччини.

Як повідомила під час тієї ж прес-конференції директор департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Людмила Грабович, у початковому варіанті проекту було вісім госпітальних округів, у другому – п'ять, а в остаточному, який передави до Міністерства охорони здоров'я, – три. Після масових акції протесту проект було відкликано. Розробкою нового проекту чи доопрацюванням старого опікуватиметься госпітальна рада, яку в області мають створити найближчим часом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme