Кияни зі свого карману оплачують тепло для магазинів та підвалів

Мешканці, які отримали аномально високі рахунки за тепло, оплачують обігрів приватних магазинів, підвалів-складів чи сусідські мансарди

Кияни зі свого карману оплачують тепло д…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу ПАТ "Київенерго".

Додамо, що була проведена інспекція будинків, де жителі отримали "захмарні" платіжки.

Зокрема, у 3-поверховому будинку по вулиці Верхній Вал, 40 розташовані 2 комерційні приміщення – магазин сантехніки преміум-класу та "Еко-лавка".

"З "Еко-лавкою" договору на теплопостачання немає, з магазином сантехніки – є, проте тільки на частину реальної площі. Як виявилося, під магазином – чимале підвальне приміщення, близько 170 квадратних метрів, яке опалюється. Договору на цю площу – немає", - йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що в цьому будинку, ймовірно, обігрівається й мансарда, яку надбудовано над верхнім поверхом і яку власник не зареєстрував.

"Така ситуація зачіпає інтереси мешканців трьох будинків – 40, 40б і 40в. Тепло, що подається на вказані будинки, обраховується одним вузлом обліку. Вартість тепла, сумарно спожитого за місяць, розподіляється пропорційно опалювальним площам квартир та приміщень, у яких є договори на теплопостачання", - пояснили у "Київенерго".

Нині, щоб мати змогу зробити клієнтам перерахунок, компанія має заміряти реальні опалювальні площі. Це можливо лише за умови допуску працівників компанії у приватну власність.

Додамо, у будинку по вулиці Кирилівській, 15, чиїм жителям нарахували по майже 8 тисяч гривень за тепло, несанкціоновано обігрівається підвал, де розташована приватна клініка, а також добудовані жителями балкони і мансарди.

А от мешканці двох районів Києва ігнорують платіжки за опалення. У той же час "Ахметенерго" приплело до грудневих платіжок за опалення ще й теплі батареї листопада. Усе це відбулося начебто через зміну термінів зняття показників з лічильників тепла.

До того ж, космічні рахунки за тепло отримують здебільшого кияни.

Нагадаємо, борг столичних споживачів за використану електричну енергію станом на 1 січня 2017 року становив 677,7 млн грн.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme