UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Дешевші ліки з'являться лише після того, як аптеки продадуть старі запаси

В уряді переконують, що процес зниження цін на окремі категорії ліків розпочався

Дешевші ліки з'являться лише після…

Розпочався процес поступового зниження цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми, який триватиме до квітня 2017 року, коли стартує програма відшкодування вартості ліків, передає Depo.Хмельницький з посиланням на Урядовий портал.

Відповідно до рішень кабміну, спрямованих на підвищення доступності ліків для громадян, з лютого 2017 року суб'єкти господарювання, що здійснюють виробництво, оптову та роздрібну торгівлю лікарських засобів від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми, знизили ціни на ліки в середньому на 15-30%.

Наступний етап зниження цін на зазначені ліки відбудеться у березні. Таким чином, ціни на ліки в Україні поступово будуть приведені до рівня цін на ліки в країнах-сусідах (референтних країнах).

"Зважаючи на значний обсяг залишків ліків в аптечних мережах, уряд ухвалив рішення про продовження терміну продажу залишків ліків за старими цінами до 1 квітня 2017 року. Нові партії лікарських препаратів, що надійдуть до аптек з 1 лютого, будуть продаватися за новими зниженими цінами", - повідомили у кабміні.

Нагадаємо, наприкінці січня прем'єр Гройсман анонсував зниження цін на окремі категорії ліків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme