UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінницьким медзакладам критично не вистачає лікарів

Третина лікарів області пенсійного віку, а випускники їхати в райони не хочуть

Вінницьким медзакладам критично не виста…

Проблеми медицини на Вінниччині криються у гострій нестачі кадрів. На цьому наголосила директор департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Людмила Грабович, про що з посиланням на Реал передає Depo.Вінниця.

Так, з 32 тисяч посад залишаються вакантними більш як 2,4 тисячі робочих місць, при тому, що велику частку штату лікарень складають фахівці пенсійного віку. На кінець 2016 року лікарням Вінниччини не вистачало 809 дипломованих лікарів, дефіцит становить 12%. За рік кількість вакансій тільки зросла. Найбільш критична ситуація з комплектацією кадрів в Погребищенському, Піщанському та Чечельницькому районах. За "сухими цифрами" криються не тільки проблеми низької заробітної плати та умов праці. Людмила Грабович дорікнула органам влади в тому, що вони не докладають належних зусиль, щоб залучити тих випускників Вінницького медуніверситету, чию освіту оплачували з бюджетів місцевих рад

"Зараз 63 студента вчаться за гроші районних бюджетів. Коли закінчать університет, то почнуть говорити, що вийшли заміж, батьки переїхали до Вінниці і дуже хворі, що оформили групу інвалідності, тому не можуть повернутися в район", - озвучила Людмила Олексіївна основні причини" відмов "від 3-річнго відпрацювання випускників медуніверситету.

У найближчі роки дефіцит може тільки збільшитися. За офіційними даними, третина всіх лікарів в області пенсійного віку, а ще 15% - передпенсійного.

Між іншим, дефіцит кадрів, хоч і не такий гострий, як у райлікарнях або сільських амбулаторіях, відчувається навіть у вінницькій "Пироговці". За словами головлікаря обласної лікарні ім. Пирогова Олександра Жупанова, в його закладі є 50 вакансій, в тому числі не вистачає 9 лікарів, і це при тому, що 17 медиків працюють за сумісництвом, а 25% лікарів пенсійного віку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme