Посол Японії погодив алею сакур в Тернополі

Тернопіль увійшов в перелік міст України, де висадять "символ" країни, де сходить сонце

Посл Японіі прийняв рішення включити Тернопіль в перелік міст, де пройде ця красива акція з висадки сакур, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на пост в ФБ віце-президента Тернопільського представництва Міжнародноі торговоі палати ICC-UKRAINE Тараса Демкури.

"Вчора мав повторну зустріч з політичним Аташе Японіі Хірано Такаші та запропонував включити Тернопіль в перелік міст, де будуть висаджені деревця сакури, - йдеться в дописі. - До нашоі розмови приєднався Другий секретар Посольства Японіі в Украіні Ікута Ясухіро, який відповідає за цю акцію,що пройде в рамках року культури Японііі в Украіни."

Зрештою, рішення погодили. Тепер і в Тернополі буде алея сакур.

За попередньою домовленістю місцем для неї може стати острівець закоханих на Тернопільскому озері.

"Я вже собі уявляю,як на набережній Тернопільсого ставу зацвітуть сакури - Файне місто Тернопіль стане ще файнішим," - ділиться емоціями Демкура.

За його словами, цвітіння сакури дуже сприяє розвитку туризму, адже бажаючі помилуватися красою природи охоче подорожують, забезпечуючи собі щонайменше тиждень естетичної насолоди.

До слова, сакура - японська вишня, відомий символ Японії та японської культури. Японці здавна шанують цю рослину. З часів Мейдзі зображення сакури містяться на головних уборах учнів і військових, як показник рангу. В наш час використовується на гербах поліції та сили самооборони Японії, а також являється традиційним символом жіночої молодості та краси.

Зазвичай цвітіння сакури відбувається в березні-квітні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme