UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині розкривається лише кожен п'ятий злочин, - прокуратура

Харківські правоохоронці у 2016 році не активізували роботу щодо розкриття кримінальних правопорушень

Про це повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області.

За відомостями прокуратури, станом на 31 грудня 2016 року правоохоронні органи області (за оголошеною на стадії досудового розслідування підозрою) розкрили лише 11,7 тисяч кримінальних правопорушень, скоєних упродовж року (майже 50,5 тисяч), або 23,3% (по державі – 31,1%).

За остаточними результатами досудового розслідування у кримінальних провадженнях відсоток розкриття складає 21,9% (28,8%).

Водночас, позитивна тенденція спостерігається при розкритті умисних убивств, яке по області становить 89,5%, що вище ніж в середньому по Україні. Із числа зареєстрованих у 2016 році до теперішнього часу залишаються не розкритими лише 16 зі 152 злочинів указаної категорії.

"Одним із можливих виходів з ситуації, що склалася, залишається якнайшвидше прийняття законодавства про кримінальні проступки, що надасть змогу передати дільничним інспекторам повноваження з розслідування нетяжких злочинів, зокрема, легких тілесних ушкоджень та дрібних крадіжок. Крім цього, зазначене дозволить розвантажити слідчі підрозділи, які зможуть зосередити свої зусилля на розслідуванні та розкритті більш тяжких і небезпечних злочинів", - зазначили у прокуратурі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme