На Черкащині судять підозрюваного у вандалізмі ізраїльтянина

18-річного громадянина Ізраїлю Шимона Нетанеля звинувачують у розпалюванні міжнародної ворожнечі

На Черкащині судять підозрюваного у ванд…

1 лютого у Апеляційному суді відбувся розгляд справи 18-річного громадянина Ізраїлю Шимона Нетанеля, якого звинувачують у розпалюванні міжнародної ворожнечі, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ІнфоМіст.

Хлопця після слідчих дій помістили до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ), там він перебував три дні.

За словами адвоката та регіонального координатора уповноваженого Верховною Радою з прав людини Лесі Валяєвої, такі дії правоохоронців можна розцінювати як порушення прав людини. Оскільки пан Нетанель є інвалідом та щоденно потребує шість уколів інсуліну, в ІТТ він не зможе отримувати належну медичну допомогу.

Також ізраїльтянин вживає лише кошерну їжу, тож харчуватися їжею ІТТ він не може. За втручання Лесі Валяєвої до ІТТ викликали швидку, адже підозрюваний перебував у тяжкому стані та потребував реанімаційних заходів.

Згідно з рішенням Уманського суду, ізраїльтянина відпустили під особисте зобов'язання до 3 березня.

Натомість прокуратура подала апеляцію та вимагає знову помістити Нетанеля до ІТТ. Адвокат у свою чергу подав клопотання про відвід прокурорів, мотивуючи непрофесійністю їхніх дій, які порушили презумпцію невинуватості.

"Якщо 18-річний підліток помре в ІТТ, це буде міжнародний скандал", - зазначила адвокат.

Також адвокат зауважує, що, на його переконання, у справі взагалі відсутній склад злочину, оскільки у матеріалі відсутня потерпіла сторона.

Суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката про відвід прокурорів. Тож засідання продовжилося.

Прокурори у свою чергу мотивують свою апеляційну скаргу щодо утримання підозрюваного в ІТТ вчиненням тяжкого злочину, можливістю виїзду за кордон в будь-який момент, оскільки він не є громадянином України та не має постійного місця проживання.

Наразі у зал судового засідання викликали швидку, оскільки стан підозрюваного погіршився, він потребував госпіталізації, аби уникнути стану коми.

Суддя оголосив перерву, розглядати справу продовжать завтра, 2 лютого.

Нагадаємо, що 31 грудня в Умані було вчинено акт вандалізму - зірвана з хреста фігура Ісуса.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme