Авдіївка. Чому ми говоримо не про те

Вже зараз зрозуміло, що взяти штурмом Авдіївку росіяни не можуть. Та й не хочуть вони її брати. Їхнє завдання - промзона і контроль над трасою Донецьк -Горлівка

Вадим Денисенко
політолог
Авдіївка. Чому ми говоримо не про те…

Гібридна війна на те й гібридна війна. Зараз їхнє завдання не стільки військове чи політичне ( я вже писав про це, тому не буду повторюватися, лише нагадаю, що російські гради стоять в житлових кварталах Донецька і відповісти адекватно - означає наразитися на глобальну істерію по всьому світу, що "укропи" убивають мирних жителів).

Зараз, головне завдання в Авдіівці - економічне. Ми можемо любити Ахметова чи ненавидіти, але зупинка Авдіївського коксохіму - це глобальний удар по "Азовсталі", "Запоріжсталі" та заводу імені Ілліча. Простіше кажучи, за найскромнішими підрахунками це величезні проблеми для Запоріжжя і Маріуполя. А також величезна дірка в бюджеті.

Ми можемо тисячу разів повторити, що Ахметов сам у всьому винен (це правда і тут немає сенсу сперечатися), але зараз це удар не лише по Ахметову. Це удар по всіх нас.

Розрахунок росіян виключно на шведський синдром, який будуть підсилювати зрадофіли. В наступні дні, спробуймо усвідомити просту істину - ненависть до влади не може бути більшою за ненависть до ворога. Може після цього світ перестане існувати в чорно-білих тонах.

І ще одне. Вчора Гройсман побував в Авдївці де провів оперативний штаб. Без зайвого шуму і помпи. Без помпи і не під камери МінАТО провело координаційну зустріч з усіма організаціями, які надають гуманітарну допомогу в Украіні і розробили оперативний план допомоги Авдіївці.

Відразу після цього, як гриби, почали рости ініціативи різних політиків щодо збору всього і вся заради одного - приїхати в Авдіївку і під камери щось роздати. Ну невже не можна добру справу хоч раз в житті зробити тихо? Невже не ясно, що приїзд якогось політика - це відволікання 10-15 солдатів на охорону, це геморой для влади міста, яка має і так купу справ? Невже не ясно, що місцеві люди просто не хочуть цього? У них кожні дві хвилини здригаються вікна, а в квартирах +8 і їм не до Вас, шановні популісти?

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme