UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Високе забруднення повітря пилом і фенолом фіксували у Запоріжжі впродовж чотирьох діб

Упродовж минулого тижня - з 20 по 26 січня - метеорологи чотири доби фіксували умови високого забруднення повітря в обласному центрі

Про це повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України з посиланням на данні центру гідрометеорології, передає на портал Depo.Запоріжжя.

Так, з 8 до 20 години 22 та 23 січня, з 8 до 20 години 26 січня та з 20 години 26 січня до 8 години 27 січня у Запоріжжі відмічалося високе забруднення повітря 1-го ступеня, а з 15 години 26 січня до 8 години 27 - високе забруднення повітря фенолом.

Нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme