UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині майже вдвічі нижчий рівень злочинності ніж у державі

Чи не найкращим в області є показник розкриття кримінальних правопорушень

На Тернопільщині майже вдвічі нижчий рів…

На Тернопільщині рівень злочинності на 10 тисяч населення більш ніж удвічі нижчий від загальнодержавного, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на інформацію облпрокуратури.

Одним з найвищих у державі є стан розкриття кримінальних правопорушень за оголошеною на стадії досудового розслідування підозрою та остаточними результатами слідства.

"Торік прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у більш ніж 17,5 тисячі кримінальних проваджень, у 40% з яких досудове розслідування закінчено," – інформують в прес-службі облпрокуратури.

Результатом належного підтримання працівниками прокуратури державного обвинувачення стало ухвалення судами понад 1 200 обвинувальних вироків.

Такі підсумки роботи за 2016 рік прозвучали на оперативній нараді.

"Належну увагу зосереджено на викритті кримінальних правопорушень у сфері лісокористування, у тому числі при експорті лісової продукції за кордон, - звітують в прокуратурі. -
Спеціально уповноваженими суб'єктами у сфері протидії корупції складено і направлено до суду 38 протоколів про правопорушення, пов'язані з корупцією. Судами до адміністративної відповідальності притягнуто 16 осіб. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 33 особи."

Що ж до порушень прав затриманих, ув'язнених і засуджених, то за результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 235 працівників кримінально-виконавчої служби, органів Нацполіції та інших службових осіб. Скасовано та приведено у відповідність до вимог чинного законодавства 5 нормативних актів.

Прокурори пред'явлили до суду позовів на суму понад 178 мільйонів гривень, з них суди уже стягнули більше 160 мільйонів гривень.

Називають і ще одни показник, що є одним з кращих в Україні - реальне виконання судових рішень на суму, яка перевищує 190 мільйонів гривень.

Фактично повернули в області з протиправного користування більше 238 гектарів землі.

Торік за втручання прокурорів поновили права понад двох тисяч неповнолітніх, державі та дітям відшкодовано майна і коштів на суму майже мільйон гривень, повернули 24 га землі та два оздоровчих заклади вартістю понад три мільйони гривень.

За рік прокурори вирішили понад 2000 звернень з питань досудового розслідування, нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства, представництва інтересів громадян та держави в суді, захисту прав дітей.

Цьогоріч збираються посилити протидію корупційним проявам, незаконному використанню надр і вирубці лісів, функціонуванню забороненого грального бізнесу, активно реагувати на факти незаконного відчуження земель, державного та комунального майна, зловживання з бюджетними коштами, викривати злочинні схеми у сфері освіти, медицини,не допускати порушень конституційних прав громадян при розгляді звернень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme