Екс-заступника голови Київщини судитимуть за хабар

Колишнього заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка та начальника одного з управлінь вказаної адміністрації Юрія Пуденка судитимуть за отримання хабара

Про це повідомляє Depo.Київз посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови КОДА та начальника Управління лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров'я КОДА, в одержанні неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що заступник голови ОДА вимагав та за пособництва начальника управління отримав від підлеглої працівниці 200 тисяч гривень за безперешкодне її звільнення з займаної посади у зв'язку з переведенням на інше місце роботи.

Дії обвинувачених Любка кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою), Пуденка – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України(пособництво та одержання хабара).

"Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 30.01.2017 направлено до Голосіївського районного суду Києва для розгляду по суті. Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна", - підсумували у ГПУ.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme