UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

За понівечене кислотою обличчя дружини чоловік сяде на вісім років

Прокуратура вважає вирок занадто м'яким і готує апеляцію

На Сумщині до восьми років позбавлення волі засуджено чоловіка, який облив дружину хімічною речовиною, повідомляє Dtpo.Суми.

Роменська місцева прокуратура підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 54-річного роменчанина С., який облив свою дружину кислотою. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 15/ п. 4 ч.2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) КК України. Прокуратура наполягала на 10 роках позбавлення волі для обвинуваченого.

Як повідомив заступник керівника Роменської місцевої прокуратури Олександр Ковтун, суд першої інстанції не погодився з доводами прокуратури, обвинуваченого визнано винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення) КК України та призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Прокуратура вже готує апеляційну скаргу.

Нагадуємо, що 25 січня 2016 року близько 3 год. С. прийшов до будинку за місцем проживання своєї 29-річної дружини із заздалегідь підготовленим для вчинення злочину палицею і ємністю із токсичною хімічною речовиною. Реалізовуючи свій злочинний намір, чоловік підійшов до ліжка, на якому спала дружина, та умисно наніс їй удар палицею по голові, а потім облив хімічною речовиною. Потерпіла спробувала втекти, однак С. наздогнав її біля вхідних дверей будинку та наніс ще декілька ударів ногами в область голови. Коли жінка втратила свідомість, чоловік вирішив, що вона померла і залишив будинок, прихопивши із собою знаряддя вчинення злочину.

У результаті вищевказаних протиправних дій С. потерпілій спричинені тілесні ушкодження у вигляді хімічних опіків І – ІІІ ступеня до 40 % поверхні тіла, відкрита черепно-мозкова травма, забійні рани голови. У лікарні жінка провела близько двох місяців.

Подружжя виховувало двох хлопчиків 9-ти та 6-ти років. Але спільне життя не склалося і жінка забрала дітей та пішла від чоловіка. Обвинувачений вину свою визнає частково й стверджує, що він не збирався зашкодити дружині, а в такий спосіб вирішив її налякати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme