В аеропорту "Одеса" розслідують схему збуту авіапалива

Фірми "Балтік Граунд Сервіс ЮА", "МАО" і "Лукойл Авіейшн Україна" створили незаконну схему збуту авіаційного палива

Слідчі СБУ розслідують створення незаконної схеми збуту авіаційного палива в міжнародному аеропорту "Одеса", пише Depo.Одеса з посиланням на "368.media".

У спецслужбі вважають, що фірми "Балтік Граунд Сервіс ЮА", "МАО" і "Лукойл Авіейшн Україна" створили незаконну схему збуту авіаційного палива. Співробітники компаній в змові порушили правила безпеки і привласнили сотні тисяч гривень.

ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" ( "МАО") створило на території аеродрому "Одеса" пункт зберігання авіапалива, який використовувався як резервуар. Фірма "Балтік Граунд Сервіс ЮА" доливала в резервуар паливо з ПММ "6 км", яке отримувала від заправників, підконтрольних "Лукойл Авіейшн Україна". І все це без повного контролю якості та спеціального сертифіката Державіаслужби.

Слідчі встановили, що "Балтік Граунд Сервіс ЮА" і "Лукойл Авіейшн Україна" недоливали в літаки авіапаливо, ніж створювали його надлишки в резервуарі. Тільки за інформацією авіакомпанії LOT Polish Airlines, що постійно заправляється в міжнародному аеропорту "Одеса", недолив палива склав близько 310 тис. гривень.

У ТОВ "МАО" вже заявили, що не займаються закупівлею та постачанням палива авіакомпаніям.

Адміністрація аеропорту надає повне сприяння в рамках проведеного розслідування. За їх словами, представник іноземної компанії Сергій Саушин не має і не може мати претензій до фірми. Представник авіакомпанії так само запевнив директора аеропорту про відсутність претензій до якості і кількості палива за весь період польотів авіакомпанії.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme