UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Запоріжжі судитимуть поплічника "отамана" Козіцина

СБУ закінчила слідство стосовно 42-річного мешканця Запорізької області, що воював у складі незаконного збройного формування "Козача національна гвардіа всевеликого війська донського" 

У Запоріжжі судитимуть поплічника "отама…

Про це порталу Depo.Запоріжжяповідомили у прес-центрі УСБУ в Запорізькій області.

Слідчі встановили, що улітку 2014 року 42 річний мешканець Оріхівського району Запорізької області вступив до лав незаконного збройного формування "Козача національна гвардія всевеликого війська донського" терористичної організації "ЛНР".

У складі терористичного угруповання він брав активну участь у збройному протистоянні силам АТО, вчиненні на території України терористичних актів, залякуванні населення, вбивстві громадян, захопленні адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України. Згодом він отримав посаду заступника командира відділення роти матеріального забезпечення незаконного збройного формування "Козача національна гвардія всевеликого війська донського", де і перебуває по теперішній час.

Кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 258-3 КК України направлено до суду. У зв'язку з тим, що нині терорист знаходиться на тимчасово окупованій бойовиками території, його судитимуть заочно.

Нагадаємо, "Всевелике військо Донське" - спілка російських неонацистських та чорносотенних організацій, зареєстрована Міністерством юстиції Російської Федерації 12 квітня 1995 року. Штаб "козацтва"" знаходиться в Ростові-на-Дону. Голова організації — російський військово-політичний злочинець, "генерал армії" козачих військ, "отаман" Микола Козіцин. Саме під його орудою була створена "козача національна гвардія", що воює на боці терористичної організації "ЛНР".

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme