UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Приватник на Хмельниччині незаконно мав землі вартістю 51 млн гривень

Господарник протиправно використовував більше півтори тисячі гектарів угідь

Приватник на Хмельниччині незаконно мав…

В Хмельницької області припинили незаконне користування понад 1500 га сільгоспземель, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією облпрокуратури.

"Прокуратура області до господарського суду пред'явила позовну заяву про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції, який укладений у квітні 2014 року між одним із державних сільгосппідприємств, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, та товариством з обмеженою відповідальністю," - кажуть в прес-службі відомства.

Відповідно до умов зазначеного договору, державне підприємство передало приватному агровиробнику у користування понад 1500 гектарів землі.

За словами начальника відділу прокуратури області Андрія Гаврилика, зміст цієї угоди суперечить нормам чинного законодавства, оскільки по своїй суті є договором оренди землі.Плата за землю, передбачена спірним правочином, була нижчою, ніж законодавчо встановлена. Відтак, держава недоотримала значні кошти за її використання.

Землі, які призначені для проведення наукових досліджень з метою розвитку аграрного сектору держави, фактично використовувались суб'єктами господарювання з метою отримання прибутку.

Правоохоронці з'ясували також, що зазначений договір уклали з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.

Наразі позовні вимоги прокуратури задоволені, а земельна ділянка вартістю понад 51 мільйон гривень підлягає поверненню законному володільцю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme