На Росії назвали пріоритетну версію в розслідуванні катастрофи Ту-154

Помилка екіпажу стала пріоритетною версією в розслідуванні катастрофи Ту-154 в Сочі

На Росії назвали пріоритетну версію в ро…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на ЮГА.ру, після розшифровки чорних ящиків літака Ту-154, що впав у море, помилка екіпажу залишилася єдиною можливою причиною авіакатастрофи.

За відомостями видання, терміни підведення підсумків розслідування і плани експертів доводилося часто коригувати. Співробітники Науково-дослідного центру експлуатації і ремонту авіатехніки ВПС Міноборони, в якому проходило розслідування, "давно забули, як працювати з плівкою". Технічні параметри останнього польоту Ту-154 записані на аналоговий прилад, що зовні нагадує плівковий магнітофон. Механізм і плівка виявилися в нормальному стані, військові експерти швидко встановили основні параметри польоту і результати коригувальних дій екіпажу. Однак при спробі розшифрувати і проаналізувати дані виникли складності.

Для роботи з плівкою в центрі ВПС не залишилося ні обладнання, ні фахівців - військові експерти давно перейшли на дослідження твердотільних накопичувачів і роботу з цифровими даними. Тому військові звернулися до цивільних фахівців Міждержавного авіакомітету, які розслідують цивільні авіакатастрофи на території країн колишнього СНД.

Члени комісії оцінили параметричні дані і з'ясували, що системи літака, що впав, працювали справно до зіткнення з водою. Раніше спростували версії з терактом і обстрілу з землі. Єдиною можливою причиною аварії стала помилка екіпажу. Роботу льотчиків вивчають зараз члени об'єднаної технічної комісії. Які саме дії екіпажу призвели до краху поки неясно.

Як повідомляв Depo.Кубань, літак Міністерства оборони Росії Ту-154 25 грудня 2016 року під час планового польоту в Сирію впав у Чорне море після вильоту з аеропорту Адлера. На борту знаходилися артисти ансамблю імені Александрова, журналісти. За фактом аварії літака порушено кримінальну справу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme