Другий Алчевськ: Через "ДНР" Авдіївка з 25 тисячами жителів на межі катастрофи

Авдіївка в темряві. Через обстріли бойовиками "ДНР" в місті відсутнє електропостачання та вода

Другий Алчевськ: Через "ДНР" Авдіївка з…

Про це повідомляє голова управління поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін у Facebook, передає Depo.Донбас.

"Якщо найближчим часом не буде відновлено електропостачання, припиниться теплопостачання житлових будинків та об'єктів соціальної сфери. В місті залишаються жити 25 тисяч мирних жителів. Температура вже знизилась до -18С. Люди знаходяться в критичному стані. Військово-цивільна адміністрація та ДСНС роблять все можливе аби не допустити катастрофи в місті", - написав він.

За його словами, для посилення місцевого підрозділу поліції відправили зведений загін з числа співробітників главку. У разі необхідності поліцейські будуть надавати допомогу жителям. Поліція міста переведена на посилений режим несення служби.

Як повідомлялось раніше, бойовики обстрілами знеструмили коксохім в Авдіївці: Місто без тепла, завод консервують.

Нагадаємо, 22 січня 2006 року системи опалення в місті Алчевськ (Луганська обл.) заморозилися. Внаслідок помилки комунальників, незважаючи на морози та припинення опалення, воду з труб не злили, через щотруби розірвало. Близько 60 тисяч мешканців міста опалювали своє житло тільки електричними обігрівачами. Через кілька днів каналізаційні системи також заморозилися, через відсутність теплої водопровідної води.

В місті була оголошена надзвичайна ситуація державного рівня.

Український уряд прийняв масові заходи щодо надзвичайної ситуації. Інженерні команди з інших регіонів країни, поступово відновили опалювальні прилади. Однак, станом на 11 лютого, десятки будинків ще не опалювалися. Сотні дітей разом були евакуйовані на курорти і в готелі в інші регіони. За словами тодішнього губернатора Луганської області Геннадія Москаля, це було найгіршою антропогенною катастрофою в історії незалежної України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme