UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У поверхневих водах басейну Дніпра на Хмельниччині чи не вся "таблиця Менділєєва"

Зафіксували екологи підвищений вміст розчинених органічних речовин, марганцю, нітритів, міді, заліза загального, хрому, фосфору загального, азоту амонійного та фенолів

У поверхневих водах басейну Дніпра на Хм…

Хмельницький обласний центр з гідрометеорології та Хмельницьке обласне управління водних ресурсів у 2016 році відбирали проби поверхневих вод річок, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією облдержадміністрації.

Поверхневі води басейну р.Дніпро характеризувалися підвищеним вмістом розчинених органічних речовин, марганцю, нітритів, міді, заліза загального, хрому (+6), фосфору загального, азоту амонійного та фенолів.

Показник біохімічного споживання кисню перевищував гранично допустимі концентрації для водойм рибогосподарського призначення у 1,9 рази (найвище значення зафіксовано у листопаді у Случі нижче Старокостянтинова). Також показник БСК20 перевищував гранично допустимі концентрації для водойм господарсько-побутового призначення у 2,1 рази у воді Хомори (водозабір м.Полонне), у 2,4 рази – р.Случ (Чернелівка, зона водозабору), у 2,5 рази – р.Горинь (Славута, зона впливу ХАЕС).

За вмістом міді середнє значення перевищувало гранично допустимі концентрації для водойм рибогосподарського призначення у 5,0 рази, за вмістом заліза загального – у 1,2 рази, за вмістом марганцю – у 8,2 рази (найвище значення зафіксовано у Случі, вище Старокостянтинова), за вмістом нітритів – у 2,6 рази, азоту амонійного – у 3,3 рази, фенолів – у 2,2 рази, за вмістом фосфору загального – у 1,3 рази.

Середнє значення хрому (+6) перевищувало гранично допустимі концентрації для водойм рибогосподарського призначення у 4,4 рази.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme