UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Жадан створив благодійний фонд для гуманітарних проектів Донбасу

Відомий український письменник Сергій Жадан заснував благодійний фонд для підтримки гуманітарних проектів на сході України

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на його офіційну сторінку у Facebook.

Жадан зазначив, що разом зі своїми друзями займається волонтерською діяльністю з 2014 року: спочатку допомагали військовим, останнім часом зосередилися на підтримці освітніх, культурних і медичних установ, в основному, на Донбасі - в зоні так званої АТО.

"Ми з друзями розуміємо, що підтримка освіти і культури повинна бути систематичною і тривалої, що розвиток гуманітарної сфери фактично визначає, яким буде наше суспільство через 5-10 років. Ми хочемо, щоб в майбутньому ні в кого не могло виникнути навіть думки про те , що Схід України може протиставити себе решту країни, що Донбас може розглядатися окремо від інших регіонів. Харківщина - це Україна, Донбас - це Україна, і вони потребують сьогодні особливої ​​уваги і нашої спільної роботи на перспективу ", - написав він.

Письменник вважає, що створення фонду дозволить не тільки систематизувати волонтерську діяльність, але і зробити її більш масштабною і послідовною.

"За ці два з половиною роки ми не давали підстав сумніватися в прозорості того, що ми робимо, звітуючи за кожну отриману нами копійку. Постараємося і надалі виправдовувати вашу довіру. Оскільки, так чи інакше, благодійний фонд - це ви все: все, хто допомагає, все, хто приєднується, всі, хто підтримує і вірить. Нас не так мало, ми можемо дуже багато. Головне - не боятися і не впадати у відчай ", - йдеться у дописі.

За його словами, найближчі благодійні події фонду будуть присвячені збору коштів для дітей загиблих українських військових.

Нагадаємо, нещодавно Жадан влучно відповів на коментар політика Віктора Медведчука з приводу появи в українській літературі власних Хемінгуея та Ремарка.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme