На Полтавщині пройшли навчання винищувальної авіації

Військові льотчики відпрацювали навички у веденні повітряного бою у складі пари з винищувачами

На Полтавщині пройшли навчання винищувал…

У 831 бригаді тактичної авіації, яка базується у Миргороді на Полтавщині відбулись дві льотні зміни, які очолив заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України з авіації - начальник авіації генерал-майор Андрій Ярецький, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу бригади.

Військові льотчики відпрацювали навички у веденні повітряного бою у складі пари з винищувачами, атак малошвидкісних низьколітаючих цілей. Польоти виконувались у простих та складних метеорологічних умовах за хмарами при видимості природного горизонту.

Льотчик-інструктор полковник Олександр Оксанченко розповів, що винищувальна авіація веде боротьбу за панування в повітрі з метою прикриття дії наземних військ та інших видів авіації від ударів з повітря. Вміння льотчиків взаємодіяти в складі пари, ланки дозволяє швидко здобути перемогу навіть над чисельно переважаючим повітряним противником та виключити можливість нападу з його боку.

Для успішного проведення повітряних боїв льотчики-винищувачі повинні вміти забезпечувати себе необхідним запасом висоти та швидкості, а також правильно поєднувати маневр з вогнем свого літака. Перемога в повітряному бою досягається шляхом активного наступу на противника та максимального використання льотно-тактичних можливостей бойового літака.

Організація та проведення льотної зміни, а також якість аеродромно-технічного забезпечення польотів, отримали оцінку "відмінно" від вищого керівництва.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme