UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Ізяславщині фіктивний фермер мав 150 гектарів землі

Неправомірно використовували землі на території Поліської та Щурівецької сільських рад 

На Ізяславщині фіктивний фермер мав 150…

За принципової позиції прокуратури на Хмельниччині припинили незаконне користування більше 150 га сільгоспземель вартістю майже 2 млн. грн, повідомляє Depo.Хмельницький.

"Шепетівська місцева прокуратура виявила факти неправомірного набуття права користування значною площею сільгоспугідь на території Поліської та Щурівецької сільських рад Ізяславського району, - розповідає заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук. - На підставі розпоряджень Ізяславської райдержадміністрації у грудні 2012 року одному з громадян на умовах оренди надано земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства."

Ці землі розташовані за межами населеного пункту.

Під час розгляду заяви громадянина та видачі за результатами її розгляду розпорядчих документів не був дотриманий встановлений законодавством порядок набуття і реалізації права на землю. Так, у заяві не обґрунтовані бажані розміри земельних ділянок, а також не зазначені перспективи діяльності фермерського господарства.

Працівники прокуратури й встановили, що згадані земельні ділянки не утворюють єдиний масив, що унеможливлює їх раціональне використання, а фермерське господарство взагалі не створено.

Зазначене підтверджує, що дійсний намір громадянина спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів.

Тому місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендаря про визнання незаконними та скасування спірних розпоряджень.

Рішенням суду позовні вимоги задовільнили. А земельні ділянки вартістю майже 2 мільйона гривень підлягають поверненню державі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme