UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині чоловік "розвів" банк на кредит за підробленою довідкою

Безробітний чоловік підробив довідку, щоб отримати кредит в банку

На Харківщині чоловік "розвів" банк на к…

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 24 січня ухвалив Комінтернівський районний суд міста Харкова.

Суд встановив, що у червні 2013 року засуджений, який на той момент ніде офіційно не працював, вирішив отримати грошовий кредит для власних потреб в ПАТ Банк "Траст". Розуміючи, що для позитивного вирішення питання, необхідно надати довідку про доходи з місця роботи, чоловік звернувся до матері своєї співмешканки, яка на той час займала посаду бухгалтера КП "Кулиничікомунсервіс", для того, щоб вона підробила необхідний документ. У довідку потрібно було внести дані, що він начебто є працівником підприємства та отримував з грудня 2012 року по травень 2013 року майже 5 тис. грн зарплатні щомісячно.

При цьому насправді чоловік працював на підприємстві лише протягом місяця у 2012 році.

Жінка погодилася виконати прохання та склала довідку про те, що він начебто працює малярем-штукатуром, хоча такої посади не передбачено навіть штатним розкладом КП. Жінка поставила в довідці підпис від імені директора та завірила неправдивий документ печаткою.

Врешті чоловік зміг отримати кредит. Вчасно його сплатити він не зміг, тому в липні 2014 року отримав від своєї пособниці ще один неправдивий документ, завдяки якому оформив реструктуризацію боргу.

Станом на 24 жовтня сума боргу склала 140,3 тис. грн.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.27 ч.1 ст.366, ч.1 ст.222, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25,5 тис. грн). Також він позбавлений права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Крім того, суд зобов'язав його виплатити банку всю суму заборгованості.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme