На Донбасі різко зросла смертність серед мирного населення, - ОБСЄ

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що в останні два тижні на донбасі різко зросла кількість жертв серед мирного населння.

Як повідомив Хуг, минулого тижня в зоні АТО загинули двоє цивільних - в Широкином Донецької області і Голубівці на Луганщині, передає Depo.Донбас.

"У Широкином ми вилучали тіло чоловіка, якого застрелили в спину, а у вівторок у Голубівці в 38-річного чоловіка, який йшов на роботу, потрапили осколки від снарядів", - повідомив Хуг.

Він зазначив, що у Луганській області відбулося різке підвищення числа жертв серед цивільного населення – 5 загиблих проти 19 за весь 2016 рік.

Також Хуг повідомив, що за минулий тиждень Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала 84 порушення режиму припинення вогню.

"Моніторингова місія нарахувала 84 порушення режиму тиші. 45 % зафіксовано у відомих гарячих точках – в районі трикутника Авдіївки, Ясинуватій і Донецького аеропорту. 20 % - на південь від Світлодарська. 20% - у східних районах Маріуполя і по 5 % в станичнолуганском напрямку і в західних районах Луганської області", - заявив Хуг.

Як відомо, зараз Олександр Хуг знаходиться на Донбасі з робочим візитом для оцінки ситуації з безпекою на лінії розмежування.

Як повідомлялося раніше, він розповів як обидві сторони порушують Мінські домовленості та рішення про розведення сил і засобів біля Станиці Луганської.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme