UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До Харкова приїхали південноамериканські зайці

У харківському екопарку оселилися два самця патагонської мари

До Харкова приїхали південноамериканські…

Як передає Depo.Харків, така інформація з'явилася на офіційному сайті екопарку.

За відомостями організації, дивовижні мешканці південноамериканських пампасів стали новими вихованцями Регіонального ландшафтного парку.

"Їм приблизно по два роки, вони здорові, але зараз знаходяться на карантині. Відвідувачі зможуть побачити їх уже навесні. А поки що в незвичній для них обстановці тварини трохи нервують і побоюються оточуючих, але поступово освоюються і звикають до кіпера", - зазначила заступник директора екопарку з зоотехнічних питань Валерія Іващенко.

Довідка Depo.Харків. Патагонська мара, яку ще називають патагонським зайцем або патагонською свинкою, один з найбільших гризунів на планеті. Довжина тіла їх досягає 70-75 см, а вага - 10-16 кг. Ареал поширення - пампа, великий степ, що охоплює в основному субтропічну зону Південної Америки. Це дуже швидконогі тварини, здатні розганятися до 30 км/год і здійснювати стрибки завдовжки майже 2 м. При цьому вони мають своєрідний вид через те, що передні ноги дещо коротший задніх. Густе хутро березня має бурувате забарвлення зверху, рудо-коричневий з боків, білий на черевці і чорний на крижах. Мари ведуть денний спосіб життя, збираючись зграями для годування.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme