Бородай підтвердив звістку про смерть Болотова

Екс-ватажок "ДНР" Олександр Бородай підтвердив російським ЗМІ інформацію про смерть першого ватажка "ЛНР" Валерія Болотова

Про це пише російське видання РБК і уточнює, що цю інформацію також підтвердило джерело, близьке до сім'ї Болотова, передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що Бородай дізнався про смерть Болотова від його близьких, уточнивши, що не в курсі подробиць смерті.

"Болотов був першим керівником Луганської народної республіки і був членом Союзу добровольців Донбасу. Як глава союзу, висловлюю глибокі співчуття його рідним і близьким. Не можу сказати, що близько його знав в період подій 2014 року, але тим не менше це була людина, яка внесла значний вклад в першу стадію становлення ЛНР", - сказав Бородай.

Також повідомляється, що Бородай від імені "Союзу добровольців Донбасу" хоче запропонувати "владі ЛНР" увічнити пам'ять "першого лідера невизнаної республіки" і поставити йому пам'ятник.

"Валерій Болотов - уродженець міста Стаханова Луганської області. Служив у Вітебській повітряно-десантної дивізії, брав участь в конфліктах 1989 і 1990 років в Єревані і Нагірному Карабаху, був головою Спілки ветеранів повітряно-десантних військ Луганській області.

У квітні 2014 року Болотов став тимчасовим виконувачем обов'язків "народного губернатора" Луганської області. Він брав участь у збройному захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області, був одним з ватажків "армії Південного Сходу". У серпні 2014 року пішов у відставку після поранення. Його змінив на посту "глави ЛНР" Ігор Плотницкий.

Видання зазначає, що останнє публічне інтерв'ю Болотова вийшло на агентстві "Росбалт". У ньому "екс-глава ЛНР" жорстко критикував свого наступника Плотницького, сказавши, що був позбавлений своєї посади в результаті змови.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme